Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Poradnik, render

Ravin.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chodzi mi o wycinanie. Tylko to co jest zaznaczone niżej na czerwono. Chodzi mi o poradnik, który będzie pokazywał jak uzyskać taki efekt.\6258312400_1373396142.png

1373821288-U865823.png

Zrób dla mnie sygnaturę i zdobądź 20 Lubię To!

[sygnatura] Ravin.

Opublikowano

Mi się wydaję, że to jest taka textura.

Ja wiem, że takie efekty to przez tekstury i c4d, tylko nie wiem jak to zrobić, bo mi jakiś kicz wychodzi jak zaczynam wtapiać render i dodawać do niego tekstur żeby taki efekt był. Dlatego chcę poradnik.

1373821288-U865823.png

[sygnatura] Ravin.

Opublikowano

Ja myślę, że to są różne brushe, np. smoke brushes.

Jakbyś porządnie poszperał na dA to byś znalazł. :P

Nie chodzi mi o tekstury.

masz tego typu brushy w necie od cholery pozostaje jedynie kolorystyke zmienic no i kwestia wtapiania

Wiem, ja to wiem. Tylko że jak chcę się tak pobawić z renderem i zrobić coś podobnego do tego co Wredna zrobiła to mi kupa wychodzi dlaczego chciałbym poradnik jak to zrobić.

1373821288-U865823.png

[sygnatura] Ravin.

Opublikowano

Może po prostu napisz do Wrednej, na pewno uzyskasz odpowiedź.

@Może Textura nałożona i wycierane gumko to co zawadzało na renderu.

1325621825-U261344.png
Opublikowano

Nie chodzi mi o tekstury.

Wiem, ja to wiem. Tylko że jak chcę się tak pobawić z renderem i zrobić coś podobnego do tego co Wredna zrobiła to mi kupa wychodzi dlaczego chciałbym poradnik jak to zrobić.

pokaz efekty zobacyzmy co da sie zrobic

Opublikowano

pokaz efekty zobacyzmy co da sie zrobic

Jak zrobię coś, co można pokazać, to pokażę. :D

Dziękuje wszystkim za pomoc.

1373821288-U865823.png

[sygnatura] Ravin.

Opublikowano

Ja myślę, że to są różne brushe, np. smoke brushes.

Jakbyś porządnie poszperał na dA to byś znalazł. :P

Dokładnie. Wszystko, co jest dookoła tego renderu, to brushe. Nie ma tutaj nawet kawałeczka textury.

Natomiast te paski dwa, to nic innego, jak dwa kształty kwadratu, na zmniejszonym kryciu.

Edit: Jeszcze są 2 brushe trójkątów, na który został nałożony cały obraz poprzez CM.(maskę przecinającą).

Opublikowano

Dokładnie. Wszystko, co jest dookoła tego renderu, to brushe. Nie ma tutaj nawet kawałeczka textury.

Natomiast te paski dwa, to nic innego, jak dwa kształty kwadratu, na zmniejszonym kryciu.

Edit: Jeszcze są 2 brushe trójkątów, na który został nałożony cały obraz poprzez CM.(maskę przecinającą).

Chodzi mi o to, czy jest jakiś poradnik, który pokazuje jak tak zrobić, żeby to tak ładnie wyszło, czy to po protu trzeba robić od siebie. :)

1373821288-U865823.png

[sygnatura] Ravin.

Opublikowano

Chodzi mi o to, czy jest jakiś poradnik, który pokazuje jak tak zrobić, żeby to tak ładnie wyszło, czy to po protu trzeba robić od siebie. :)

Szczerze? Do czegoś takiego nie da się znaleźć poradnika. Ja to robiłam na totalnym spontanie i Tobie też to polecam.

Nikt Ci nie powie, w którym miejscu, jaki brush dać. Kombinuj, bez tego się nie nauczysz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...